Календар г.
         

Анкети

Коя държава ще е най-могъщата световна икономическа сила през 2030 година?
 

Коментари

Малта няма да последва Кипър в кризата
Оценка: / 0
13 05 2013
Reuters

Кипър и Малта имат много общо – средиземноморските острови със слънчево време през 10 месеца от година се присъединиха към ЕС през 2004 година, използват еврото, а банковите им сектори заемат огромна част от икономиките им.

Между двете страни има толкова много прилики, че някои инвеститори се чудят дали Малта няма да последва Кипър по пътя на спасителния план за оцеляването от регионалната икономическа криза.

Профилът на малтийския риск обаче е много по-различен от този на Кипър, който миналия месец получи...
 
Отново към началото на кризата в еврозоната
Оценка: / 0
04 05 2013
The Economist

Протестиращите отново се завърнаха на площад „Синтагма” на 1 май – тревожно напомняне за натиска, пред който е изправено едногодишното коалиционно правителство, докато се опитва да изпълни условията на втория спасителен план за Гърция. Това напрежение ще се усили, ако икономиката остане в рецесия. Но колко правдоподобни са знаците за икономическо възстановяване на хоризонта?

В центъра на Атина има някои обещаващи знаци. Ако се оставят настрана протестите от тази седмица, демонстрациите намаляват. „Ерму”...
 
Бъдещето на Кипър – със или без евро?
Оценка: / 0
07 04 2013
BBC

За мнозина, които са засегнати от кризата в Кипър, е трудно да мислят за бъдещето, но е важно да се помисли как може да се стигне до икономическо възстановяване и дали е най-добре това да стане, ако страната остане в еврозоната или се откаже от еврото.

Ако някои сектори на кипърската икономика - финанси, строителство, недвижими имоти, търговия на дребно, трябва неизбежно да се свият, кои са останалите сектори, които трябва да се опитат да компенсират?

Туризмът е един от очевидните кандидати, който носи сериозни...
 
Кипърските банкери се готвят за безработица
Оценка: / 0
31 03 2013
Agence France-Presse

С ненадейното и драстично преструктуриране на кипърския банков сектор, с което се ангажира Никозия в замяна на европейския спасителен план, многобройни банкови служители или дружества за одит на острова се опасяват от вероятността за безработица, а някои от тях планират да напуснат страната.

„Имахме добър живот благодарение на заплатите си”, признава Тения Хрисафис, която от 30 години работи в обречената на ликвидация и втора по големина Кипърска народна банка. „Сега всичко се промени”, казва тя.
Добави коментар
 
Лоши времена за банкерите
Оценка: / 0
07 03 2013
The Financial Times

Какви вреди може да предизвика ограничението за бонусите на банкерите в ЕС върху конкурентоспособността на британския финансов сектор? Отговорът зависи отчасти от това колко умно банките ще заобикалят правилата.

Рискът Лондон да загуби високопоставените си служители в Ню Йорк, Хонконг или Сингапур се очертава на хоризонта, докато лондонското Сити вече чувства заплахата. Финансовият квартал загуби 104 хиляди работни места, или 30% от всичките си служители от 2007 година насам, сочат данни на Центъра за...
 
Кога ще бъде възможно разширяването на Шенген?
Оценка: / 0
07 03 2013
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Бурната реакция на правителството в Букурещ на думите на министъра на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих за това, че Берлин ще наложи вето на отмяната на граничния контрол с Румъния беше напълно очаквана. Букурещ вече три години се опитва да получи членство в Шенгенската зона. Всъщност от това зависи единствено дали пристигащите граждани на Румъния трябва да показват своите паспорти на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Тъй като това по никакъв начин не ограничава...
 
Италия гласува за комедията
Оценка: / 0
04 03 2013
Коммерсантъ

Както се очакваше, главен герой на провелите се парламентарни избори в Италия стана движението „Пет звезди” на комедианта Бепе Грило. То се оказа на трето място по брой на местата както в Сената, така и в долната камара на италианския парламент. За „Пет звезди” гласуваха една четвърт от италианските избиратели срещу 29,5% от гласовете, дадени за лявоцентристите и 29,1% за десните. Съкрушително се оказа поражението на партията „Граждански избор”, начело със сегашния „технически” министър-председател Марио...
 
Таборът идва за социални помощи
Оценка: / 0
03 03 2013
Русская Германия

Германия повдигна въпроса за проблема с имигрантите от България и Румъния. Политиците казват, че мнозинството от гражданите на двете страни идват в Германия с една цел – да получат социални помощи. Впрочем, лесно е да бъдат разбрани търсещите по-добър живот роми, но какво им е на германците?

Вътрешният министър Ханс-Петер Фридрих заяви, че планира на европейско ниво да настоява за ожесточаване на имиграционната политика.

Той се безпокои, че ромите не мислят преди всичко за благото на страната,...
 
Лондон се готви за новите имигранти от Източна Европа
Оценка: / 0
24 02 2013
Agence France-Presse

Полски наденички сияят от щандовете, а бутилки с водка са подредени по лавиците. В този край на английската провинция се чува много латвийска и литовска реч.

Добре дошли в Бостън, най-източноевропейския град във Великобритания

Данните от преброяването на населението показват, че над една десета от жителите в този спокоен преден пост в графство Линкълншър, Източна Англия, са имигранти от десетте бивши комунистически страни, които се присъединиха към ЕС след 2000 година. С уличките...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 242